Manisa'da “Magnesia’dan Manisa’ya” rölyef sergisi düzenlendi
485 Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali kapsamında düzenlenen “Magnesia’dan Manisa’ya” Rölyef Sergisi, Manisa'nın tarihindeki 12 önemli dönemi konu alan eserleriyle ziyaretçilerini ağırlıyor.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek, sergiyi ziyaret ederek sanatçı Cengiz Sevener ile eserler hakkında görüş alışverişinde bulundu.
Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezi’nde açılan sergi, festival süresince ziyaretçilere açık olacak. Açılış töreninde, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ulaş Aydın, Pınar Mine Hacıalibeyoğlu, Oğuz Murat Pınar, Ali Kılıç, Sosyal İşler Dairesi Başkanı Volkan Sert, Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ural Sevener ve Nurcan Zeyrek hazır bulundu. Sergide, Manisa tarihinin önemli 12 dönemi rölyeflerle anlatılıyor.
Sanatçı Cengiz Sevener, serginin Manisa’nın tarihini anlatan anlamlı eserler ortaya koymaktan memnun olduğunu belirtti ve serginin festival boyunca ziyaretçilere açık olacağını ifade etti.
Sevener, sergi hakkında şunları kaydetti:
"Sergi, Manisa’nın milattan önce 13 yüzyılda Magnesia adıyla kurulmasıylabaşlıyor. Ben bunu 12 tablo olarak anlatım. Yunanistan’ın Teselya bölgesinden gelen Magnetler tarafından Magnesia’nın ilk kuruluş zamanını ve ardından Yunan mitolojisinin çok önemli hikayesi olan Niobe’yi de iki tabloyla canlandırdım. Daha sonra Bizans yönetimine geçen Manisa’nın 1313 tarihinde Saruhan Bey tarafından fethedilmesini ve sonrasında Osmanlı yönetimine geçişi ve şehzadeler şehri dönemini canlandırdım. 1919’da gerçekleşen Yunan işgali ve 1922’ye kadar 3 yıl süren efelerin onlarla savaşı. Kurtuluş Savaşı’yla birlikte Türk askerinin Manisa’yı fethi. Sonrasında Manisa tarihinde çok önemli bir yer kaplayan mesir saçımı var. Sonra bir Tarzan’ımız var. Manisa tarihinde çok önemli bir yeri var Tarzan’ın. Son olarak Atatürk’ün Manisa’ya gelişini simgeleyen Atatürk portresi yer alıyor. Bir de Manisa şehrinin çeşitli yerlerinde yer alan heykelleri gösteren bir tablomuz var”